Alüminyum Lazer Sac Kesim Nedir?
Alüminyum, sertlik oranı en az olan elementtir. Bu nedenle lazer ışınına karşı olarak tepkimesi de son derece kuvvetlidir. Bilindiği gibi lazer ışınları ölçüm ve malzeme işleme gibi birçok farklı amaç için birçok alanda kullanılmaktadır. Geleneksel ışınlara göre daha yüksek enerji yoğunluğuna ve daha iyi odaklanma yeteneğine sahip lazer ışınları sayesinde malzeme işleme çok daha kolay ve daha doğru gerçekleştirilebilmektedir. Daha iyi odaklanma, başta çelik olmak üzere yüksek güç yoğunluklarında işlenmesi gereken malzemelerin daha kolay işlenmesini sağlar. Alüminyum gibi yaygın olarak kullanılan malzemelerin hassas şekilde işlenmesi ve daha iyi ürünler oluşturulması, alüminyumun lazerle kesilmesi sayesinde mümkün hale gelmektedir.
Alüminyum Lazer Kesim Avantajları Nelerdir ?
- Kalıp maliyetini ortadan kaldırır.
- Sacın presleme yönteminde oluşan deformasyonunu engeller.
- Yüksek hızda kesime imkan verdiği için üretim sürecini kısaltır, üretim maliyetini önemli ölçüde azaltır.
- Resim, yazı ve amblem şeklinde kesim yapılmasını sağlar ve diğer kesme yöntemlerine göre daha hassas kesim sağlar.
Alüminyum lazer kesimin tercih edilmesinin çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bunlar;
- Temassız kesim işlemi
- Kolayca tasarlanmış özel parçalar
- Daha az malzeme israfı
- Yüksek kaliteli markalama
- Özel alet gerekmez
- Alüminyum talaşı yok şeklindedir.
Lazer Krom Kesim Nedir?
Lazer krom kesim; güçlü bir lazer ışınının optik camlar ile yönlendirilmesi ve bu yönlendirme sayesinde krom malzemenin istenilen şekilde kesilmesidir. Lazer optikleri ve CNC makinesine yüklenen kodlar sayesinde hem kroma, hem de lazer ışınına yön vererek, malzemeye çeşitli motifler işlenebilir, krom istenilen şekilde kesilerek kullanıma hazır hale getirilebilir. Lazer krom kesim yöntemi pek çok alanda kullanılır. Kusursuz bir yöntem olması ve makinenin tek başına, başka bir makineye bağlı olmadan işlemi yapması lazer krom kesimin tercih edilmesine sebep olmaktadır.
Krom Kesim Nerelerde Kullanılır?
Çok yönlü bir elementtir. Bu nedenle birçok farklı alanda kullanılabilir. Kromun başlıca kullanıldığı alanlar ise, metalurji, kimya, refrakter, döküm, otomotiv, metal ve çelik sanayi, mutfak ve banyo endüstrisidir. Krom miktarının çoğu ferrokrom üretimi için kullanılır. Ferrokrom paslanmaz ve özel çeliklerin yapımında kullanılan krom ve demir alaşımıdır. Ferrokrom, yüzde 50 ila yüzde 70 arasında krom ve yüzde 30 ila yüzde 50 arasında da demir içeren bir alyajdır.